13 januar 2009

16-åringer på glattcelle?

På nyhetene hører vi i dag om en 16-åring som har blitt utsatt for det ekstreme overgrepet å bli holdt ansvarlig for sine handlinger.
 
Etter demonstrasjonene i helgen, ble 16-åringen satt på glattcelle i to timer, og mener at dette er et overgrep. Han ble til og med fratatt mobiltelefonen og personlige eiendeler mens han satt på glattcellen - som en annen kriminell. Og det var jo nettopp det han var. Dette burde han strengt tatt tenkt på før han deltok i demonstrasjonene og før han lot seg rive med av den voldelige pøbelen til å kaste stein og rasere butikkvinduer.
Den kriminelle lavalder i Norge er 15 år. Muligheten for å tenke gjennom konsekvensene ens handlinger får, antas da å være til stede, samtidig som muligheten til å forvolde stor skade allerede har vært til stede lenge.
Den kriminelle lavalderen bør nok heller settes ned til 14 år.

1 kommentar:

Helge Stahl sa...

Jeg synes disse ungdommene bør straffes hardere. Det er utrolig mange som bruker politiske aksjoner som motiv for å gjøre pøbelstreker. Dette er med på å undergrave demokratiet og ytringsfriheten. Jeg tror veldig mange av de som herjer i Oslos gater ikke har så mye interesse for midt-østen, men ønsker å ramponere og skape frykt i befolkningen.