08 august 2009

Oppland trenger Olemic på tinget

Ut fra de seneste meningsmålingene, er Høyres mandat i Oppland svært usikkert. Ved valget i 2005, var det en differanse på litt over 200 stemmer som sikret Olemic Thommessen plassen på Stortinget. Det meste tyder på at marginene også denne gangen kommer til å være små, og Oppland Høyre må jobbe bra for å få Olemic inn på tinget. I tillegg må Høyre gjøre det bedre på landsbasis enn en del målinger har tydet på, siden Olemic sitter på et utjevningsmandat.
 
Det er ikke tvil om at Olemic er en politiker som har markert både Høyre og Oppland godt på Stortinget. Skrytelisten er lang - og Olemic nyter respekt langt ut over Høyres rekker som en av norges mest markante kulturpolitikere. Så til de grader at han i går ble utnevnt som "norges neste kulturminister" av Jan Tore Sanner under valgkampåpningen i Vest-Oppland på Gjøvik.
 
Men, det er en annen dimensjon som er minst like viktig som at Olemic er dyktig, og det er at konstellasjonene på Stortinget tyder på at det kan bli 3 "blokker" etter valget. En blokk med dagens regjeringspartier, en med Frp og en blokk med Høyre, Venstre og Krf. Både Sp, Frp og Ap kan være ganske trygge på å få inn sine mandater fra Oppland, mens Krf og Venstre nok må anse sine sjanser som minimale.
Dersom det er viktig at også gruppen Sentrum-Høyre er representert fra Oppland - noe i alle fall jeg mener - er det viktig at vi får inn Olemic.
 
Husk det når du stemmer!
 
 

Ingen kommentarer: