26 august 2005

Er Fremskrittspartiet også kjøpt og betalt?

NRKs hovedoppslag i Dagsnytt i dag er at Fremskrittspartiet har endret holdning etter et møte med Rederiforbundet. Forbundet er største bidragsyter til FrP, og således er det jo en rikiko for at også FrP er kjøpt og betalt på samme måte som LO har kjøpt støtte i Arbeiderpartiet. Det var tydelig at dette var en stor sak for raddisene til Gro Holm i NRK, og at de var svært fornøyde med "kuppet" - så fornøyde at de helt glemte å henvise til at dette var en plantet sak fra Arbeiderpartiets egen avis Dagsavisen.

Lobbyvirksomhet er ikke nytt i Norge, og det er klart at det bør stilles spørsmål når en stor bidragsyter får viljen sin og får et parti til å snu. Nå er vel risikoen større med FrP at de har fremmet et lovforslag uten konsekvensutredning, og at de etter møtet med Rederiforbundet har fått innsikt i saken. På sedvanlig vis vingler Fremskrittspartiet frem og tilbake, og helheten i politikken styres daglig av hovedoppslagene i VG og Se og Hør. Risikoen ved å gi et slikt parti makt, er nok stor, men man vet i alle fall at det er et slikt parti man stemmer på. Om de i tillegg lar seg presse av bidragsytere gjør det ikke saken bedre.

Størrelsesforholdet mellom LOs støtte til Arbeiderpartiets valgkampt på over 40 millioner og Rederiforbundets støtte på 200 000,- er nok allikevel så stor at det ikke kan dekkes over av denne saken. At andre partier også gjør dumme ting, gjør det ikke mer riktig at Ap lar LO styre hvilken politikk de skal føre.


Ingen kommentarer: