14 januar 2009

Objektiv dekning av konflikten i Midt-Østen

NRK og de fleste andre medier blir i en undersøkelse fra Retriever kritisert for unyansert og lite objektiv dekning av konflikten i Midt-Østen. Undersøkelsen viser at radikale journalister og redaktører lar ryggmarksreflekser fra den kalde krige styre sin dekning av konflikten og lar anit-Israelske syn komme lettere til orde enn objektiv analyse og holdninger som støtter Israels rett til å forsvare seg.

Konflikten i Midt-Østen er ikke enkel, og jeg tror de aller fleste er enige i at det som skjer er dypt tragisk. En voldsspiral som stort sett innebærer at det er barn og uskyldige mennesker som  må ta belastningen. Det kan ikke være lett å være journalist i en slik situasjon, og det er nok lett å skru på autopiloten og tenke "Hva mente jeg sist det skjedde noe der nede"?

Interessant nok ber NRK en av sine ideologiske våpendragere, Dagbladet, kommentere undersøkelsen. Dagbladet har, i motsetning til NRK, en fri politisk profil, og kan dekke seg bak at de faktisk ikke ønsker å være objektive. Det er en rett NRK som lisensfinansiert almenkringkaster ikke kan ta seg.

Ingen kommentarer: