24 desember 2009

Marie Simonsen og de hjemløse

Marie Simonsen i Dagbladet har vært ute og ytret seg igjen, som hun gjør i tide og utide. Hun sier at tidligere år dreide avisenes reportasjer før jul seg om hvor de hjemløse skulle oppholde seg og få mat og husrom.
Nå har det vært mest fokus på hvor gjestene på Bagatelle skal spise nå som restauranten stenger.
Å bruke Marie Simonsen som sannhetsvitne i en sak om noe som helst som smaker av kvalitet er som å be Joseph Fritzl kommentere barneoppdragelse. Mens Dagbladet kjøres rett i grøften og snart er historie, holder Marie Simonsen fast på at alt som smaker av Høyre og anti-sosialisme er dårlig, umoralsk og ekkelt.
At hun velger å kritisere fokuset på Bagatelle, i stedet for å kritisere sine venner i den rød/grønne regjeringen som ikke gjør en døyt for å bedre situasjonen for de hjemløse, er både skuffende og skremmende. I stedet for å skyte på udugeligheten, og derfor måtte konfrontere "sine egne", velger hun å gå løs på fiendens fremste representant - folk som finner glede i god mat og god vin.
For den sosialdemokratiske tesen er at "så lenge ingen har det bedre enn noen andre, er det ikke så nøye om alle har det ille."
Nei, lykke til alle som dyrker Anacreons dyder! God Jul! Jeg håper det ikke blir lenge å vente før det igjen kommer en restaurant med Bagatelles kvaliteter.
 

Ingen kommentarer: