25 august 2010

Ingen overdreven feiring - men glede over gode målinger

Frp-leder Siv Jensen advarer Høyre mot overdreven feiring av gode meningsmålinger , og minner om at Arbeiderpartiet har en egen evne til å reise seg ved valg.

Vi skal lytte når Siv Jensen sier dette, for dette er et område hvor hun snakker ut fra erfaring. Frp forskutterte sommeren 2008 en ren Frp-regjering og med overmot presenterte hva de skulle gjøre når de kom til makten, basert på oppløftende meningsmålinger.

I Høyre vet vi at meningsmåling ikke er valg, og det tror jeg de fleste har oppfattet også fra moderate uttalelser fra Erna Solberg og andre sentrale personer i Høyre. Vi vet også at Ap, med sitt enorme apparat med heltidsansatte tillitsvalgte i egen organisasjon og i LO, har kapasitet til å kjøre kampanjer og valgkamp som er overlegen det andre partier kan gjøre.

Derfor er det viktig for Høyre at alle de fire ikke-sosialistiske partiene inngår i ett nytt flertall, og at de fire partiene i de tre årene som gjenstår til neste stortingsvalg arbeider tett for å kunne utgjøre et reelt alternativ til dagens regjering. 

Samtidig er det en positiv tendens rundt Høyre om dagen. Mens mange avskrev Høyre, og ikke minst Erna Solberg, for ett år siden, er det morsomt å høre de sammen kommentere den politiske situasjonen nå. At ikke bare et flertall av velgerne nå viser støtte til de borgerlige partiene, men at Høyre også er det største nr. 2-partiet til mange velgere, bør være en inspirasjon for Høyres politikere og tillitsvalgte i den lange valgkampen frem mot kommune- og fylkestingsvalget i 2011.

Ingen kommentarer: